Simone gasztroságai

Sodrott cseresznyés-mandulás rétes

Nagyon szeretjük ezt a fajta rétest, mondjuk lehet , hogy megköveznek érte, de én jobban kedvelem mint a nyújtottat. Elkészíteni sem bonyolult, jó vékonyra ki lehet sodorni a tésztát, és tetszés szerint tölthetjük bármivel amit kedvel a család. Friss cseresznyét vásároltam , kimagoztuk és bőven használtam a töltelékbe sok fahéjjal, darált mandulával egy kevés barna cukorral szórva.

Hozzávalók a tésztához : 35 deka Bl55 liszt, 10 deka rétesliszt, 25 deka tejföl, egy egész tojás, kb 5-8 deka olvasztott margarin, egy csipet só.

A töltelékhez: magozott cseresznye, őrölt fahéj, barna cukor, darált mandula.

A lekenéshez egy egész tojás.

A liszteket összevegyítjük, hozzáadjuk a csipet sót, a tejfölt, a tojást az olvasztott margarint és rugalmas tésztát dagasztunk. Hűtőbe tesszük 30-40 percre.

Kivétel után 4 egyenlő részre vágjuk. Gombócokat formázunk belőlük . A gombócot lisztezett deszkán jó vékonyra kisodorjuk , ráhalmozzuk a kimagozott friss cseresznyét enyhén kinyomkodva, rászórjuk a darált mandulát , a cukrot ízlés szerint, meghintjük őrölt fahéjjal és  feltekerjük.  Ugyanígy járunk el a többi darabbal is. Szilikonos sütőpapírra fektetjük a kész rudakat, egy egész felvert tojással átkenjük és előmelegített sütőben 170-180 fokon aranyszínűre sütjük.

P1140063

P1140066

P1140068

P1140069

P1140076

P1140078

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!