Arra gondoltam, hogy készítek egy kevert meggyes sütit , a búzalisztet kihagyom, és paleos alapanyagokkal megpótolom aztán lesz ami lesz:) Darált mandulát és lenmaglisztet használtam fel, durvára vágott pisztáciával és meggyel bolondítottam, eritrittel édesítettem és olyan sikere lett, hogy a sütiket nem nagyon kedvelő barátunk kétszer is vett belőle 🙂 Hát mi ez, ha nem elismerés? 🙂
Hozzávalók : 5 darab közepes méretű tojás, 4-5 evőkanál eritrit- ha édesebben szereted akkor mehet bele több is, 15 deka darált mandula, 10-15 deka lenmagliszt, egy nagy marék durvára vágott pisztácia, egy evőkanál mandulatejszín, egy evőkanál puha sertészsír, 20 deka magozott meggy, 1 mokkáskanálnyi őrölt fahéj.
A tojásokat egy tálba ütöttem, hozzáadtam az eritritet és alaposan kikevertem. Ezután hozzáadagoltam a darált mandulát, a lenmaglisztet a durvára vágott pisztáciát, a puha zsírt és a fahéjat majd jó alaposan elkevertem. A végén hozzáadtam a masszához a magozott meggyet és elvegyítettem. A tésztám nem híg de nem is betonkemény massza lett. Szilikonos sütőpapírral kibéleltem egy közepes méretű tepsit, és a masszát egyenletesen elterítettem. Előmelegített sütőben 160-170 fokon aranyszínűre sütöttem, tűpróbát végeztem. Amikor készen lett , a szilikonos sütőpapírt lehúztam a tésztáról és rácsra helyezve kihűtöttem. Teljes kihűlés után szeleteltem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: