Simone gasztroságai

Toscan kalandozás kulináris élményekkel fűszerezve 2. rész

  1. nap San Gimignano és Volterra

      Reggel.  Madárdal, dallamos olaszság, megtermett gyíkok a bejáratban. A reggeli kínálata többféle helyi sonka, sajt , teavaj, többféle jam, méz, joghurt , müzli,  meleg puha crosissantok , langyos vágott zsemle, többféle pite , helyi kolbászkák, szalámik és gyümölcs. Dobozos rostos üdítők és profi latték, capuccinok,eszpresszók. Nehezen, de megértették, mért viszem a laktózmentes dobozos tejemet 😀

P1140351

P1140353

P1140355

P1140357

A reggeli lakmározás után útiterv egyeztetés, majd indulás, elsőként San Gimignanoba ami engem már az útikönyv alapján rabul ejtett. Körülbelül 40 perces autóút után értük el a várost, kanyargós utakon dimbesdombos tájakon keresztül többször is a szemünk elé tárult a város maga, égbe emelkedő tornyaival. A parkolókkal riogattak bennünket többen, de szinte első keresésre  a városfal mellett sikerült letennünk az autót. A városka nem okozott csalódást, rendkívül jó állapotban rendezettem fogadott bennünket , ezer látnivaló és műemlék, fantasztikus hangulatú utcácskák, romantikus hangulatú főtérrel,amit traventinkőből készült kút díszít középen, nyüzsgő turistaáradat a világ minden tájáról .

P1140363

P1140404

P1140421

P1140411

 

Ezen a téren található a La Cisterna étterem ahol egy könnyű kis ebédet fogyasztottunk és megpihentünk. Bivalytejből készült mozzarella sajttal, friss paradicsommal és olivabogyóval töltött focacciát választottunk .

foca1

P1140397

P1140398

 

Ezután még a nyakunkba vettük a városkát és alaposan körbejártuk, persze némi kis vásárlás is belefért . Sajtokat és kolbászokat kóstoltunk majd vásároltunk is, helyi tésztaféleségek , fűszerkeverékek és kézműves Toscan textíliák is kerültek a szatyorba 🙂

P1140369

P1140385

P1140393

 

Miután úgy éreztük, hogy San Gimignano megadta nekünk amire vágytunk, következő állomásként az alabástromműhelyeiről is híres etruszk városkába , Volterrába tartottunk. Itt is olyan szerencsések voltunk, hogy pár méterre a városka központjától a mélygarázsban tudtuk hagyni az autót. Némi hűsítő vízzel felszerelkezve indultunk el felfedezni a városközpontot, megpihentünk a főtéren , fotóztuk a városfal széléről az alattunk elterülő tájat.

P1140433

P1140446

P1140428

P1140448

Ellátogattunk egy alabástrom műhelybe is ahol számtalan csodás alkotás állt. Késő délután indultunk haza. Vacsorára pizzát rendeltünk, rendkívül vékony ám ropogós nagyon finom kemencében sült  pizzát kaptunk.

pizza1

pizza2

pizza3

Kóstolásra került a limoncello- nem leszünk nagy barátok, és a helyi bianco vino, – ez már érdemesebb lesz újbóli találkozásra .

limonc

A vacsorát –csak hogy maradjunk a citromos ízvilágnál- egy limone sorbe-val zártuk, ezt is a helyi konyha készíti. Nagyon finom volt ez a fogás is.

P1140457

A konyhaszemélyzet ezen a napon nem nézte a tv-t így teljesen zavartalan volt az ellátásunk 🙂 annyit azonban megbeszéltünk, hogy az étlapot elkérjük és lefordítjuk a másnapi vacsorához. Hogy mit is választottunk, a következő részben kiderül 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!