Simone gasztroságai

Zsenge vajbab főzelék rozmaringos csirkemell tokánnyal

Frissen szedett vajbabból készült ez a nagyon finom és gyors főzelék, amit glutén és laktózmentesen készítettem. Feltétként csirkemellből tokányt készítettem rozmaringgal, egy kevés kakukkfűvel és frissen őrölt négybors keverékével.

Hozzávalók : metélt vajbab, egy kevéske friss kapor,  só, laktózmentes tejföl, rizsliszt , őrölt édesnemes pirospaprika, víz . A tokányhoz kettő egész csirkemell filé, zsiradék, só, négy bors friss őrleménye, friss rozmaring, friss kakukkfű , egy gerezd fokhagyma, egy csipet őrölt édesnemes pirospaprika.

A metélt vajbabot alaposan megmossuk majd bő vízben sóval és a kevéske kaporral együtt megfőzzük. Egy fél mokkáskanálnyi őrölt édesnemes pirospaprikával is megszórtam majd puhára főztem. Amikor a vajbab teljesen megpuhult elkészítettem a tejfölös habarást. Kettő evőkanálnyi laktózmentes tejfölt kikevertem egy- másfél evőkanálnyi rizsliszttel és  hőkiegyenlítés után a vajbabot behabartam. A tokányt így készítettem : a filézett csirkemelleket csíkokra vágtam, zsiradékon átpároltam, pirítottam, ráreszeltem a fokhagymát, rámorzsoltam a kakukkfüvet és a rozmaringot, frissen őrölt borssal hintettem , sóztam és egy csipetnyi őrölt pirospaprikával áthintettem. Az egészet alaposan átkevertem , kicsit átpirítottam. A főzelék tetejére szedtem a tokányból, így kínáltam.

vajb1

vajb2

vajb3

vajb4

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!