Frissen szedett vajbabból készült ez a nagyon finom és gyors főzelék, amit glutén és laktózmentesen készítettem. Feltétként csirkemellből tokányt készítettem rozmaringgal, egy kevés kakukkfűvel és frissen őrölt négybors keverékével.
Hozzávalók : metélt vajbab, egy kevéske friss kapor, só, laktózmentes tejföl, rizsliszt , őrölt édesnemes pirospaprika, víz . A tokányhoz kettő egész csirkemell filé, zsiradék, só, négy bors friss őrleménye, friss rozmaring, friss kakukkfű , egy gerezd fokhagyma, egy csipet őrölt édesnemes pirospaprika.
A metélt vajbabot alaposan megmossuk majd bő vízben sóval és a kevéske kaporral együtt megfőzzük. Egy fél mokkáskanálnyi őrölt édesnemes pirospaprikával is megszórtam majd puhára főztem. Amikor a vajbab teljesen megpuhult elkészítettem a tejfölös habarást. Kettő evőkanálnyi laktózmentes tejfölt kikevertem egy- másfél evőkanálnyi rizsliszttel és hőkiegyenlítés után a vajbabot behabartam. A tokányt így készítettem : a filézett csirkemelleket csíkokra vágtam, zsiradékon átpároltam, pirítottam, ráreszeltem a fokhagymát, rámorzsoltam a kakukkfüvet és a rozmaringot, frissen őrölt borssal hintettem , sóztam és egy csipetnyi őrölt pirospaprikával áthintettem. Az egészet alaposan átkevertem , kicsit átpirítottam. A főzelék tetejére szedtem a tokányból, így kínáltam.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: