Simone gasztroságai

Pici húsos raguval, parmezánnal

A pici ( ejtsd pícsi ) toszkán eredetű tésztaféle, Siena környékén elterjedt vastagabb , kézzel hengerelt hosszú tésztaféleség, melyet tojás nélkül készítenek, vaskos, hosszú formára igazítva. Jól illenek hozzá a szaftos raguk, bármilyen húsos raguval, de akár egy bazsalikomos-sajtos feltéttel, olivaolajjal átlocsolva is fogyasztható. Én most egy darált sertéshúsból, friss fűszerekkel és szárított keverékkel, sok sok friss paradicsommal sokáig főzött ragut készítettem, parmezánsajttal szórva.

Hozzávalók : 1 csomag pici tészta, fél kiló darált sertéshús, egy egész fej vöröshagyma, friss kakukkfű, friss bazsalikom, szárított paradicsom, kettő kávéskanál szarvasgombás fűszerkeverék, 6 darab nagy és húsos paradicsom, egy kis gerezd fokhagyma , négybors friss őrleménye,  zsiradék, só, parmezánsajt

A vöröshagymát apróra vágtam és a zsiradékon átpároltam. Hozzáadtam a darált sertéshúst, a kockázott paradicsomokat, a fokhagyma gerezdet a bazsalikomot a kakukkfüvet a szárított paradicsomot és a szárított fűszerkeveréket , sóztam , borsoztam , majd kis lángon hosszú ideig jó szaftosra , ragusra főztem. A tésztát bő sós-olivaolajos vízben puhára főztem, majd tésztaszűrőben leszűrtem, hideg vízzel átöblítettem. A kifőtt tésztára ízlés szerint halmoztam a raguból, majd parmezánsajtot reszeltem a tetejére. A tészta nagyon kiadós, vaskos a húsos ragu pedig a friss fűszerektől és a paradicsomtól egészen különleges lett.

pici1

pici2

pici3

pici4

pici5

pici6

pici7

pici8

pici9

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!