Simone gasztroságai

Sajtos cukkinigolyók szezámmagos bundában

Még tart a cukkiniszezon, így vacsorára egy nagy kedvenc készült. Villámgyorsan kész, nagyon finom kétféle sajttal megbolondítva, finom aranyló bundába bújtatva. Önmagában de akár húsok mellé köretnek is kiváló.

Hozzávalók : 1 nagyobb cukkini, 3 maréknyi reszelt trappista, kettő maréknyi reszelt parmezánsajt, egy egész tojás, só, rizsliszt, szezámmaggal elkevert zsemlemorzsa, zsiradék.

A cukkinit meghámoztam, és egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeltem. Enyhén átsóztam. A sajtokat egy tálba reszeltem, hozzáadtam a kézzel kicsavart reszelt cukkinit , a tojást és annyi rizslisztet, hogy jól formázható masszát kapjak. Golyócskákat formáztam, majd a szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába forgattam és bő zsiradékban aranyszínűre sütöttem. Önmagában, fokhagymás majonézmártással is fogyasztható, de akár húsok mellé is kiváló köretként. Egyszerű, gyorsan elkészülő finomság.

sajtosc1

sajtosc2

sajtosc3

sajtosc4

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!