A nagy hőségre való tekintettel hideg édesség készült lágy és nagyon vaníliás krém formájában, ínycsiklandó karamellszósszal jó hidegre hűtve. Elronthatatlan, egyszerű és nagyon finom kanalaznivaló 🙂
Hozzávalók : 2,5 dl laktózmentes tej, 2,5 dl laktózmentes tejszín, 1 csomag vaníliás puding, 1 csomag Dr oetker finesse vaníliaaroma, cukor ízlés szerint. A karamellszószhoz: 25 deka kristálycukor, 5 deka teavaj, 1,5 dl tejszín.
A tejből egy kis pohárral elvettem, kikevertem benne a pudingport. A maradék tejet és a tejszínt összevegyítettem, cukroztam, belekevertem a vaníliaaromát és forrásig kevergettem. Ekkor hozzáadtam a kikevert pudingport és sűrűre felfőztem. Kis tálkákba adagoltam a krémet , majd hűtőbe tettem dermedni- hűlni. A karamellszószt a következőképpen készítettem : A kristálycukrot 3 evőkanál vízzel összekevertem, és kis lángon elkezdtem karamellizálni. Mikor kellőképpen karamellizálódott , levettem a tűzről ,hozzáadtam a vajat és a tejszínt majd a tűzhelyre visszatéve átkevertem . Ezután hűlni hagytam. Sűrű , nagyon finom karamellöntetet kaptam. Mikor a hűtőben lévő vaníliakrém megfelelően kihűlt, egy tányérra kiborítottam és a karamellszósszal átcsorgattam. Kellemes kis párost alkottak, frissítő desszert a nagy melegben.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: