Amióta tombol ez a nagy meleg, nem kívánunk semmi nehéz ételt. Ebédre vagy vacsorára egy villámgyorsan összedobott egyszerű salátával beérjük, sok friss zöldséggel és hangulattól függően hússal vagy halfélékkel dúsítva.
Hozzávalók : 2 doboz tonhaldarabok sós lében- konzerv formában, egy fej jégsaláta, paradicsom, lilahagyma, zöld olivabogyó, főtt tojások, fél citrom leve, ízlés szerint olivaolaj, frissen őrölt bors.
A jégsalátát alaposan megmossuk és keskeny csíkokra vágjuk. A paradicsomokat cikkekre, a lilahagymát karikára vágva ráhalmozzuk a jégsalátára, majd a sós levet leöntve a tonhaldarabokat ízlés szerint ráadagoljuk. A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk ,cikkezzük és a salátánkhoz adjuk. Friss citrom levével ízlés szerint átcsorgatjuk, borsozzuk és kevés olivaolajjal átlocsolhatjuk. Magában, vagy pirított kenyérszelettel kínáljuk. A családom azt mondta, anya ez ” perfetto ” 🙂
Az étel gluténmentes, laktózmentes,cukormentes .
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: