Simone gasztroságai

Panna cotta amarena meggyel

Már az első kóstoláskor elvarázsolt, tudtam, hogy el fogom készíteni valamikor. Eljött az idő, elkészült először de biztosan nem utoljára! Bár nem diétás finomság mégis kihagyhatatlan. Az önteteket ízlés és fantázia alapján cserélgetheted, variálhatod. Nagyon passzol hozzá a karamellöntet, vagy bármilyen gyümölcs és gyümölcsszósz.

Hozzávalók : 4 dl tejszín, 1 dl tej, kettő evőkanál cukor, kettő evőkanál zselatinpor, egy csepp vaníliaaroma vagy friss vaníliakaparék, 1 doboz amaréna meggy szószban.

A tálkákat előkészítettem, az aljukba két kiskanálnyi szószt és pár darab amaréna meggyet kanalaztam. A tejszínt a cukorral és a vaníliával együtt feltettem a tűzhelyre és alacsony lángon elkezdtem hevíteni. A zselatinport a tejjel simára kevertem. A tejszínt nem forraltam fel, csak addig hevítettem amíg még az ujjamat bele tudtam tenni de már azért kellemetlenül forró érzést adott. Ekkor a forró tejszínből a kikevert zselatinporhoz adagoltam, csomómentesre kikevertem és a forró tejszínbe öntve egy habverő segítségével alaposan elkevertem. Merőkanállal óvatosan öntve az előkészített tálkákba adagoltam, majd a hűtőbe tettem . Pár óra alatt kihűlt és megdermedt. Tálaláskor a csésze alját pár pillanatra forró vízbe merítettem így könnyedén – ráfordítva egy tányérra- kicsusszant . Isteni finom hideg desszert, egy nagy baja van, egynél nem lehet megállni. 🙂

panna1

panna2

panna3

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!