Simone gasztroságai

Tagliatelle parmezános-szarvasgombás szósszal, pirított csirkemellel

Olaszos tésztát készítettem, kicsit a saját szájízünkre formálva. Túl gyakran nem készítek tésztaféleségeket, de ha igen, akkor igyekszem egy kis hússal feldúsítani 🙂 Saját termesztésű friss fűszerrel, részben toscan alapanyagokkal készítettem, erőteljes és karakteres ízek születtek.

Hozzávalók : csirkemellfilé, tagliatelle tészta , parmezán sajt, búzaliszt, tej, zsiradék, só, frissen őrölt bors, friss kakukkfű, szarvasgomba pép, ennek hiányában más erőteljesebb ízvilágú gomba megfelelő.

A csirkemelleket csíkokra vágtam, zsiradékon átpirítottam, sóztam, friss borsot őröltem rá, friss kakukkfüvet morzsoltam hozzá és puhára pároltam-pirítottam. Amikor a csirke elkészült, egy tálba a húst kiszedtem, és a visszamaradt zsiradékra egy evőkanálnyi búzalisztet szórtam, kicsit átpirítottam majd tejjel felöntve krémes állagúra , csomómentesre kevertem. Két- három maréknyi parmezánsajtot lereszeltem , hozzáadtam a szószhoz , majd egy mokkáskanálnyi szarvasgomba krémmel együtt az egészet átkevertem. A tagliatelle tésztát bő, sós-olivaolajos vízben kifőztem, leszűrtem és hideg vízzel átöblítettem. Tálaláskor a tésztára adagoltam a csirkemell csíkokat és a forró sajtos-szarvasgombás szósszal nyakon öntöttem. Friss kakukkfüvet csipkedtem a tetejére. Gazdag ízvilágú finom tésztaétel született

tagl1

tagl2

tagl3

tagl4

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!