Újabb variációban készült el a panna cotta, ezúttal színtiszta tejszínből, sok vaníliával és karamellöntettel . Annyira finom lett, hogy muszáj lesz újra és újra ismételni 🙂
Hozzávalók : 0,5 l tejszín, kettő evőkanál cukor, 8 g zselatin por – ez kb egy púpos evőkanálnyi adag, egy egész vanília rúd, 1 csomag bourbon vaníliás cukor, karamellöntet.
A hideg tejszínből egy keveset kivettem- a zselatin kikeveréséhez, majd a maradék tejszínt , a bourbon vaníliáscukrot és a kristálycukrot összekevertem, a vaníliarudat kikapartam, a kaparékot félretettem a héjat a tejszínhez adtam majd az egészet forráspontig hevítettem. A korábban elvett hideg tejszínbe öntöttem a zselatint, csomómentesre kikevertem és hőkiegyenlítés után a felfőzött tejszínhez adtam. Porcelán formák aljába karamellöntetet nyomtam, és kevés hűlési idő után a felfőzött panna cottához adtam a vanília kaparékot jól összekevertem , tálkákba adagoltam, majd hűtőbe tettem dermedésig. Tányérra kiborítva tálaltam. Isteni !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: