Simone gasztroságai

Panna cotta karamellel, vaníliával

Újabb variációban készült el a panna cotta, ezúttal színtiszta tejszínből, sok vaníliával és karamellöntettel . Annyira finom lett, hogy muszáj lesz újra és újra ismételni 🙂

Hozzávalók : 0,5 l tejszín, kettő evőkanál cukor, 8 g zselatin por – ez kb egy púpos evőkanálnyi adag, egy egész vanília rúd, 1 csomag bourbon vaníliás cukor, karamellöntet.

A hideg tejszínből egy keveset kivettem- a zselatin kikeveréséhez, majd a maradék tejszínt , a bourbon vaníliáscukrot és a kristálycukrot összekevertem, a vaníliarudat kikapartam, a kaparékot félretettem a héjat  a tejszínhez adtam majd az egészet  forráspontig hevítettem. A korábban elvett hideg tejszínbe öntöttem a zselatint, csomómentesre kikevertem és hőkiegyenlítés után a felfőzött tejszínhez adtam. Porcelán formák aljába karamellöntetet nyomtam, és kevés hűlési idő után a felfőzött panna cottához adtam a vanília kaparékot jól összekevertem , tálkákba adagoltam, majd hűtőbe tettem dermedésig. Tányérra kiborítva tálaltam. Isteni !

karam1

karam2

karam3

karam4

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!