Simone gasztroságai

Burgonyás lángos fokhagymával, tejföllel, sajttal

Gulyáslevest főztem és azon tanakodtunk, hogy mi készüljön mellé. Lángos mellett döntöttünk , mondjuk jó régen nem is készítettem, csak a tepsis változatot. Ez a mostani viszont annyira finom lett, hogy dokumentálni kell, Eszter azt mondta, hogy ilyen finomat még sehol nem evett 🙂 Szépen felhólyagosodott sülés közben, ahol kellett ott ropogós lett, a szélei finom puhák és egyáltalán nem szívta be a zsírt amiben sült. Ki-ki ízlés szerint pakolta, fokhagymázta, jó kis strandfeeling volt a szakadó esőben 😀

Hozzávalók : 50 deka liszt, 2 közepes burgonya, 3 deka élesztő, só, 1 kanálnyi zsír, víz, a kisütéshez zsiradék. Feltétként tejföl, fokhagyma, sajt.

A burgonyákat megpucoltam és kockára vágva sós vízben puhára főztem. A főzővízben hagyva burgonyatörővel áttörtem . A lisztet a dagasztóüstbe szitáltam, hozzáadtam a főzővízben áttört burgonyát, a sót, a puha zsírt , belemorzsoltam az élesztőt, és elkezdtem dagasztani. Annyi langyos vizet adtam még hozzá, hogy egy kissé lágyabb állagú tésztát kapjak. Meleg helyen duplájára kelesztettem, majd 7-8 darabba vágva zsírral átkent kézzel  kis gombócokat formáztam és 10 percig pihentettem. Bő zsírban sültek. A gombócokat kézzel kihúzva óvatosan helyeztem a forró zsírba. Szépen felhólyagosodtak, aranyszínűre sültek. Papírtörlőn lecsepegtettem a felesleges zsiradékot , majd fokhagymával átkenve, tejföllel és sajttal gazdagítva tálaltam. 

P1150170

P1150169

P1150168

P1150166

P1150165

P1150164

P1150163

P1150162

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!