Simone gasztroságai

Ribizlis kuglóf bögrésen

Eredetileg egy joghurtos kuglóf receptje volt, de én mascarpone sajtra cseréltem le a joghurtot, és kevesebb lisztet használtam mint az eredeti receptben.  Így egy kicsit tömörebb ám mégis puha és szaftos tésztát kaptam. Az illatáról meg ne is beszéljünk 🙂 Nyálcsorgatós, ínycsiklandó és mutatós kuglóf született.

Hozzávalók : 5 egész tojás, 15 deka puha teavaj, 1 bögre barna cukor, 2 bögre liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál mascarpone sajt, ribizli ízlés szerint.

A tojásokat a cukorral habosra kevertem, majd kis adagokban hozzáadtam a vajat és a mascarpone sajtot. A lisztet a sütőporral elkevertem a masszához adagoltam, simára kevertem. ( Ha esetleg túl sűrűnek ítéljük a masszát, tegyünk hozzá egy kevés langyos vizet, ha lágynak akkor egy kevés lisztet. ) A ribizlit leszemeztem, alaposan átmostam és fakanállal a masszába kevertem. Zsírral átkent szilikonos kuglóf formába adagoltam ,170 fokra előmelegített sütőben sült, tűpróbát végeztem. Rácson hűtöttem, szeleteltem és az ínyenceknek vaníliafagyival tálaltam:)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!