Simone gasztroságai

24.Blogkóstoló Barackos gyümölcslepény dióval

A blog életének második blogkóstolóján a   http://legyunkeszsegesek.blogspot.hu/ oldalát sorsolták nekem.  A barackos -szilvás gyümölcslepény dióval elnevezésű finomságot sütöttem meg az oldalról.  Eredeti recept itt:  http://legyunkeszsegesek.blogspot.hu/2015/08/barackos-szilvas-gyumolcslepeny-dioval.html

Kevés kiegészítéssel sült , pite formában és szilva nélkül ez a nagyon finom sütemény. A délutáni kávézás nagyszerű fogása volt.

Hozzávalók a tésztához : 40 deka liszt, 4 egész tojás, 30 deka barna cukor, 1 csomag sütőpor, 20 deka pekándió, körülbelül 2 dl tej, és nálam pluszban 5 deka teavaj került a tésztába.

A tetejére barack gerezdek, egy kevés darált pekándió amit barna cukorral kevertem össze.

A tojásokat a puha vajjal,a cukorral habosra kikevertem,majd hozzáadtam a sütőporral elvegyített lisztet,  a darált pekándiót és annyi tejet, hogy sűrű masszát kapjak.  A kapott masszát vajjal kikent és zsemlemorzsával kiszórt piteformába öntöttem, a tetejére elhelyeztem a szeletekre vágott őszibarackot , megszórtam a darált pekándióval és előmelegített sütőben 160 fokon aranyszínűre sütöttem.

blogkostolo24 1

blogkostolo24 2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!