Simone gasztroságai

Császárszalonnába tekert húsgombócok

Lábadozásom alatt igencsak nem volt kedvem nagy és bonyolult főzésekbe bocsátkozni. Darált hús és szalonna általában akad otthon, friss fűszerek a fűszerkertből elérhetőek . Baconszalonnába tekert darálthúsos ,finoman fűszerezett gombócokat készítettem, szilikonos sütőpapírra fektetve, zsiradék nélkül, sütőben sütve pirosra ropogósra.  Friss paradicsomsalátával kínáltam.

Hozzávalók : 50 deka darált hús, 1 egész tojás, egy kisebb fej vöröshagyma, frissen őrölt bors, só, majoranna, egy szelet szikkadt kenyér, húsos szalonnaszeletek.

A darált húsba beleütöttem az egész tojást, belereszeltem a vöröshagymát, sóztam, frissen borsot őröltem hozzá, majorannával hintettem, majd a szikkadt kenyérszeletet hideg vízbe áztattam, kicsavartam és a masszához adtam. Az egészet alaposan egyneművé dolgoztam össze, majd kézzel kisebb gombócokat formáztam. Ezután a gombócokat  szalonna szeletekbe tekertem  szilikonos sütőpapírra helyeztem  majd sütőben aranyszínűre sütöttem.  Köretként  friss paradicsomból, lilahagymából és snidlingből készített saláta került mellé.

szalcsis1

szalcsis2

szalcsis3

szalcsis4

szalcsis6

szalcsis5

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!