Mostanában valahogy nagy népszerűségnek örvendenek nálunk a gyümölcsös piték. Uzsonnára, vagy a délutáni kávézáshoz tökéletes finomság. Maradt meg néhány fürt szőlő így felhasználtam egy kis túróval kiegészítve egy igazán tökéletes pitéhez 🙂
Hozzávalók : 40 deka liszt, egy csomag sütőpor, 4 evőkanál barna cukor, kettő egész tojás, egy evőkanál puha zsír, vagy másfél evőkanálnyi puha teavaj, 10 deka túró- a szárazabb darabosabb túró ideálisabb- annyi tej amennyivel sűrű állagú tésztát keverhetünk ez körülbelül 2,5 dl , egy csipetnyi őrölt fahéj. Szőlőszemek vegyesen és ízlés szerinti mennyiségben.
A lisztbe belekevertem a sütőport, hozzáadtam a tojásokat, a puha zsírt , a cukrot , a túrót , az őrölt fahéjat és a tejet hozzáadagolva sima sűrű tésztát kevertem. Egy piteformát kizsíroztam, zsemlemorzsával átszórtam majd a masszát egyenletesen belesimítottam. A megmosott szőlőszemeket a massza tetejére potyogtattam, majd előmelegített sütőben 160 fokon aranyszínűre sütöttem. Tűpróbát végeztem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: