Zsiradék hozzáadása nélkül készültek ezek a nagyon finom, szaftos húsgolyók, amiket sütőben sütöttem , finoman fűszereztem . Főzelékek mellé feltétként, vagy aranyló hasábburgonyával laktató és gyors ebéd lehet. Partifalatoknak is ideális 🙂
Hozzávalók: 50 deka darált sertéshús, 1 egész tojás, só, majoranna, őrölt fehérbors, apróra vágott petrezselyemzöld, 15 deka reszelt gouda sajt, a forgatáshoz zsemlemorzsa.
A darált húsba beleütöttem a tojást, sóztam, fűszereztem, egy nagy csokor friss fodros petrezselyem zöldet -amit apróra vágtam-hozzáadtam, majd a sajtot lereszeltem és a masszához adva alaposan eldolgoztam. Kis golyókat formáztam, megforgattam a zsemlemorzsába majd szilikonos sütőpapírra helyeztem és előmelegített sütőben 170 fokon aranyszínűre sütöttem. Hasábburgonyát és tejfölös uborkasalátát kínáltam mellé .
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: