Simone gasztroságai

Aranyló csirkerögök fokhagymás mártogatóssal

Friss csirkemellből gyors vacsora készült, kicsit a régmúlt évek itthoni pub-érzetét keltve, mikor egy sör mellett kikértük ezt az ételt és a tálat körbeülve kézzel ettük, a falatkákat alaposan megmártóztattuk a finom fokhagymás mártásban , ropogósra  sült hasábkrumplit majszolva mellé. Ha behunyom a szemem érzem  a füstös fagerendák illatát hallom az élő rockzenét  🙂 Summa summarum , ezt az ételt készítettem el, nálunk nagyon kedvelt , laktató és gyorsan elkészül.

Hozzávalók : csirkemell filé, só, 2 egész tojás, liszt, durvára darált zsemlemorzsa, a kisütéshez zsiradék, hasábburgonya, a mártogatóshoz 1 doboz ( laktózmentes) tejföl, majonéz, 2 gerezd fokhagyma.

A csirkemelleket kisebb darabokra vágjuk, sózzuk. Hagyományos módon – liszt-tojás-zsemlemorzsa- bepanírozzuk, majd bő zsiradékban aranyszínűre sütjük. A majonézbe belekeverem a tejfölt  a kettő megpucolt fokhagyma gerezdet hozzáreszelem és alaposan elkeverem. A hasábburgonyát bő zsiradékban kisütöm. Mi kézzel megfogva -mártogatva fogyasztottuk, valahogy ezek a falatkák nekünk így esnek jobban 😀

pub1

pub2

pub3

pub4

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!