Szombaton kacsacombokat sütöttem, de mivel van a családban aki érrrthetetlen módon nem kedveli a kacsacombokat 😀 , ezért neki kötözött pulykacombot sütöttem. A youtube-on tanult kötözési technika szerint kötöztem meg a combot, amit előző este befűszereztem és a hűtőben hagytam kicsit összeérni az ízeket. Tölteléket nem tettem bele, de legközelebb biztosan készítek egy májas-tojásos tölteléket hozzá. Na nem mintha így nem lett volna finom.. sőt..
Hozzávalók: Egy nagyobb méretű, filézett pulykacomb, só, őrölt bors, friss kakukkfű, őrölt rozmaring, zsiradék, a kötözéshez natúr kenderzsineg.
A pulykacombot átmostam, majd sóztam, őrölt borssal és őrölt rozmaringgal enyhén áthintettem, frissen szedett kakukkfűvel alaposan átdörzsöltem, szórtam és a hűtőbe tettem egy éjszakára. Reggel a hűtőből kivettem, majd szorosan összecsomagoltam, gyakorlatilag majdhogynem feltekertem a húst és szorosan megkötöztem. Jó formája és tartása lett a combnak. Zsírral kikent tepsibe fektettem- a kacsacombok mellé- de csak egy fél kanálnyi zsírt használtam, mert a hízlalt kacsacombokból értékes kacsazsír sült ki, majd alufóliával letakartam és 170 fokon puhára omlósra sütöttem. Mikor elkészült, deszkára tettem, a kötözést elvágtam, lefejtettem a zsineget és ujjnyi vastagra szeleteltem. A hús még langyos volt mikor szeleteltem, így nem sikerült olyan szépre a szeletelése, de ez a fantasztikus ízből nem vont le semmit 🙂 Édesburgonyás burgonyapürével tálaltam, párolt lilakáposztával.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: