Régóta fájt már a fogam erre a puha és nagyon illatos, finom sütire, amit meg is sütöttem glutén és cukormentesen. Annyira jól passzolt a délutáni kávéhoz és vendégváró falatoknak sem volt utolsó 🙂 Nem is tudom mért vártam ennyit az elkészítésével, hisz végtelenül egyszerű, gyorsan elkészíthető süti.
Hozzávalók : 4 darab egész tojás, 20 deka puha vaj, 10-15 deka eritritol, kettő citrom reszelt héja,17 deka schaar gluténmentes sütemény liszt, 1 mokkáskanálnyi sütőpor, darált dió kb 10 deka.
A tojásokat szétválasztottam. A puha vajat az eritritollal és a citromok lereszelt héjával kikevertem, majd egyenként hozzáadtam a tojások sárgáját és habosra kevertem . A tojások fehérje részéből kemény habot készítettem és óvatosan a kikevert masszába kevertem egy fakanál segítségével. A schaar sütilisztet elkevertem a sütőporral majd a masszámhoz adagoltam és simára kevertem. A sütőt előmelegítettem 170 fokra, a közepes méretű tepsibe egy darab szilikonos sütőpapírt fektettem, és erre terítettem rá a masszát, egyenletesen. A tetejére rászórtam az őrölt diót, majd aranyszínűre sütöttem. Még langyosan félhold alakokat szúrtam ki a tésztából egy pogácsa szaggató segítségével.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: