Simone gasztroságai

Gyömbéres-citromos ráksaláta avokádóval-paradicsommal, cukkiniágyon

Előételnek készült ez a nagyon finom és egészséges ráksaláta, kevés tejszínes mártásban átforgatva, grillezett cukkiniágyon avokádógolyókkal és apróra vágott paradicsommal. A gyömbér és a citrom fantasztikus párosítás a rákokhoz.

Hozzávalók : 50 deka fagyasztott óriás garnéla, kevés zsiradék, egy csipetnyi őrölt gyömbérpor, vagy friss reszelt gyömbér, fél citrom leve, egy csipetnyi só, egy gerezd fokhagyma, őrölt zöldbors,1dl laktózmentes tejszín, egy teáskanálnyi rizsliszt, cukkini, paradicsom, fél avokádó.

A rákokat fagyos állapotban kevés zsiradékon rózsaszínűre pároljuk, sózzuk, zöldborssal fűszerezzük, belereszelünk egy gerezd fokhagymát és hozzáadjuk a fél citrom levét, majd átpároljuk az egészet együtt . A laktózmentes tejszínbe belekeverjük a rizslisztet és a rákok alatt megmaradt szaftot besűrítjük vele. A cukkinit megpucoljuk, hosszában szeletekre vágva kevés zsiradékon megpároljuk-pirítjuk, zöldborssal és kevés sóval áthintjük. A paradicsomokat apróra vágjuk, az avokádóból golyókat vájunk és köretként a cukkiniágyra halmozott tejszínes -gyömbéres rákok mellé kínáljuk.

Az étel laktóz és gluténmentes

rák1

 

rák2

rák3

rák4

rák5

rák6

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!