Jó ideje már, hogy nem sütöttem desszertet, most azonban egy olyan gyümölcstortát készítettem ami glutén, laktóz és hozzáadott cukor-mentes. Magam is meglepődtem , hogy milyen magas, pillekönnyű és finom piskóta sült. Piros színű gyümölcsökkel díszítettem .
Hozzávalók a piskótához : 6 db egész tojás, 6 kanál eritritol, 6 kanál darált dió, egy evőkanálnyi rizsliszt, egy teáskanálnyi sütőpor
A pudinghoz: fél liter laktózmentes tej vagy növényi tej, egy zacskó vaníliás pudingpor, egy vaníliarúd kikapart belseje, 2-3 kanálnyi eritritol .
Gyümölcsök ízlés szerint, a gyümölcsök tetejére piros vagy fehér tortazselatin.
A gyümölcstorta formát kizsíroztam és rizsliszttel kiszórtam. A sütőt 180 fokra előmelegítettem.
A tojásokat kettéválasztottam, a fehérje részéből kemény habot vertem. A tojások sárgájába belekevertem az eritritolt és óvatosan a keményre felvert fehérjéhez kevertem egy fakanál segítségével . Ezután a sütőporral elkevert darált diót és a rizslisztet is óvatosan hozzákevertem majd a masszát a gyümölcstorta formába öntöttem és a sütőtérbe tettem. A sütőt előmelegítettem 180 fokra ! Miután megsült, óvatosan kiborítottam a formából.
A tejet vagy növényi tejet a kikapart vaníliásrúd belsejével és az eritrittel feltettem főni, majd az előzőleg kevés tejben csomómentesre kevert pudingport is hozzáadtam és sűrűre főztem. Még meleg állapotban a gyümölcstorta forma piskótatészta tetejére öntöttem.
A gyümölcsöket megmostam, majd ízlés szerint a puding tetején elrendeztem . A zselatinport kevés hideg vízzel felforraltam és egy kanál segítségével a torta tetején egyenletesen eloszlattam. .
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: