Simone gasztroságai

Burgonyakrémleves édesburgonyával, baconchipssel 27.Bolgkóstoló

Ebben a fordulóban Sherpa konyháját  sorsolta ki nekem a 27. Blogkóstoló háziasszonya, Bogi Meg kell mondjam, nem volt könnyű a választás.

Egy nagyon finom burgonyakrémlevest  találtam  a blogon, és mivel nálunk mindig nagy sikere van a krémleveseknek főként ezekben a hűvös és esős időszakokban, erre esett a választásom. Nem utolsó sorban gyorsan el is készül és nem igényel túl nagy alapanyag beruházást sem. Az eredeti recepten annyit változtattam, hogy az én krémlevesembe került fehér húsú édesburgonya is és a lisztszórás kimaradt.

Hozzávalók : 5 darab nagyobb méretű sárga héjú burgonya, egy darab nagy méretű fehér húsú édesburgonya, egy fej vöröshagyma, só, egy késhegynyi őrölt babérlevél, egy késhegynyi frissen darált fehér bors, baconszalonna, víz.

A burgonyákat, az édesburgonyát és a vöröshagymát megpucoltam, majd mindent felkockáztam és meleg vízben feltettem főni őket együtt. Sóztam, borsoztam,őrölt  babérlevéllel meghintettem és az egészet puhára főztem. Ezután kézi botmixerrel az egészet jól átdolgoztam-pürésítettem. A baconszalonnát kockára vágtam, majd egy kevés zsiradékon ropogósra sütöttem és a kitálalt krémlevesem tetejére halmoztam. Harmonikus ízű, kellemes -selymes krémlevest kaptam, amihez nagyon jól passzolt a ropogósra pirított baconchips.

Az étel glutén és laktózmentes, hozzáadott cukor mentes.

Köszönöm a részvételi lehetőséget, várom a következő fordulót 🙂

 

27.1

27.2

27.3

27.4

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!