Simone gasztroságai

Marharagu Siena style

Nyáron Toscanában többször ettem osso buco-t “Siena” módon készítve. A napokban annyira ismételtem volna de sajnos marha-illetve borjú hátsó combhoz nem sikerült hozzájutnom. Volt viszont egy adag marhalábszáram a fagyasztóban így arra gondoltam, hogy azt készítem el ezen a módon, amit a szállásunk szakácsnőjétől tanultam meg, dallamos olaszsággal és angolsággal előadva 🙂

Hozzávalók : 60 deka marhalábszár, vagy nemesebb marhahús-( borjúlábszár csontosan, vagy borjúcomb csontosan szeletben) , kettő citrom, teavaj, egy nagy fej vöröshagyma, fehérbors, friss petrezselyem, friss kakukkfű, egy kisebb fokhagyma gerezd, toscan fehérbor , só .

A teavajon megpároltam az apróra vágott vöröshagymát, a citromok héját belereszeltem, a levüket belefacsartam , hozzáadtam a kockázott marhahúst , sóztam , borssal meghintettem , beletettem a gerezd megpucolt fokhagymát , felöntöttem másfél deci fehérborral egy kevés vízzel és puhára, szétomlósra főztem. Mielőtt teljesen készen lett, fűszereztem a friss kakukkfűvel és a friss, apróra vágott petrezselyemmel. Szaftos, omlós- puha marharagu főtt, pikáns ízekkel. Pirítóssal kínáltam, és egy pohárka fehér San Gimignano-i borral .

gim1

gim2

gim3

gim4

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!