Már sokadik alkalommal készítem, most bejegyzés is lett belőle végre . Ez egy olyan étel ami gyorsan elkészül, és garantáltan a legfinnyásabbak is meg fogják enni 🙂 Először tartottam tőle, mit szól majd a család a körethez, alaptalan volt a félelmen, ugyanis egy morzsa sem maradt semmiből. Diétába, gluténmentes étrendbe kiválóan beilleszthető.
Hozzávalók : 50 deka darált hús, kettő kisebb méretű egész tojás, só, 3 evőkanál apró zabpehely, frissen őrölt bors, majoranna, apróra vágott friss petrezselyemzöld, egy kisebb fej vöröshagyma, egy kisebb gerezd pucolt fokhagyma , reszelt cukkini egy nagy maréknyi. A forgatáshoz gluténmentes morzsa, zsiradék a kisütéshez.
A körethez 3 közepes édesburgonya, egy zacskó friss bébispenót, fokhagyma, teavaj.
A darált húsba beleütöm a tojásokat, hozzáadom a zabpelyhet, a sót a fűszereket,az apróra vágott friss zöldségzöldet, belereszelem a vöröshagymát, a kis gerezd fokhagymát és a cukkinit, majd jó alaposan összevegyítem- kézzel- és hagyom állni, hogy a zabpehely kissé meg tudjon duzzadni. Ezután gombócokat formázok, kissé ellapítom, megforgatom a morzsába majd közepes lángon bő zsiradékban aranyszínűre sütöm. A körethez az édesburgonyákat megpucolom, kockázom és sós vízben puhára főzöm. A bébispenótot alaposan megmosom, fokhagymagerezddel együtt bő sós vízben puhára főzöm, majd lecsepegtetem és kevés teavajon átfuttatom.
Diétába, gluténmentes étrendbe kiválóan beilleszthető.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: