Simone gasztroságai

Raguleves kacsazúzából, szárzellerrel, gombával

Ez a leves hirtelen felindulásból született 😀 Aznap épp a körömszépítészre vártam, gyorsan benéztem a fagyasztóba, hogy miből lehetne valami jó kis tartalmas ragulevest összehozni, és megláttam a kacsazúzákat. Igaz, sok idő kell míg puhára fő, de amire kész lett a körmöm, a leves is elkészült. Friss rendelésből kínálta magát a szárzeller és a gomba, így ízes kísérői lettek ennek a – már mondhatom- mennyei ragulevesnek. Azóta újra is főztem mert annyira jól sikerült.

Hozzávalók : 50 deka kacsazúza, szárzeller , 35 deka csiperkegomba, egy kisebb fej vöröshagyma, só, frissen őrölt borskeverék, egy csipet lestyán, zsiradék,egy evőkanálnyi barna rizsliszt, kb 1 dl laktózmentes tejszín.

A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megpároljuk. Hozzáadjuk a kacsazúzákat- akár egybe hagyva, akár kockázva- és fehéredésig átpároljuk. Ekkor a kockázott- én egy egész szárzellert elfeleztem , a felét felkockáztam – szárzellert és a szeletelt gombát is hozzáadjuk, átkeverjük és vízzel felöntjük. Sózzuk, borssal meghintjük, majd egy csipet lestyánt szórunk bele és puhára főzzük. Mikor a kacsazúzák megpuhultak, a tejszínnel elkeverjük a barna rizslisztet, és hőkiegyenlítés után a leveshez adagolva kissé besűrítjük.

Glutén és laktózmentes étrendbe is kiválóan beilleszthető tartalmas és nagyon finom ízű leves.

kacsazúza

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!