Egy főzelék is lehet csábító 🙂
Nagyon szeretem a főzelékeket, a sárgaborsót kiváltképp. Előnyös, hogy nem kell hozzá semmilyen sűrítőanyag, pompásan besűrűsödik anélkül is. Feltétként brokkolis fasírozottat készítettem , szerintem nagyon finomra sikerült. Az étel glutén, laktózmentes.
Hozzávalók a fasírozotthoz : 50 deka darált hús, kettő egész tojás, 4-5 evőkanálnyi zabpehely, egy közepes fej brokkoli rózsáira szedve, só, frissen őrölt borskeverék, majoranna, egy kis fej vöröshagyma, a forgatáshoz gluténmentes zsemlemorzsa a kisütéshez bő zsiradék.
Hozzávalók a főzelékhez : 25-30 deka sárgaborsó, só, egy gerezd fokhagyma, laktózmentes tejföl, friss csíra.
A fasírozott elkészítése: A darált húsba beleütöttem a tojásokat, meghintettem zabpehellyel, sóztam, fűszereztem, a hagymát apró lyukú reszelőn hozzáreszeltem , a brokkolirózsákat puhára főztem és a húshoz adtam. Ezután kézzel jó alaposan átdolgoztam, majd hagytam egy kicsit a zabpelyheket megdagadni. Formázás előtt még egyszer átgyúrtam, majd pogácsákat készítettem , gluténmentes zsemlemorzsába forgattam és bő zsiradékban aranyló színűre sütöttem.
A főzelék elkészítése: A sárgaborsót alaposan átmostam, majd sóval, fokhagymával és annyi vízzel ami jól ellepte kis lángon elkezdtem főzni. Mire megpuhul szépen be is sűrűsödik . Kettő evőkanálnyi laktózmentes tejfölt hozzákevertem, átforraltam. Tálaláskor a főzelék tetejére friss retekcsírát szórtam, ami tele van vitaminnal és nagyon finom is- na meg jól mutatott a főzelék tetején 😀
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: