Ha gyors és finom vacsora kell, ezt készítsd el 🙂 Remek vastartalmú körettel, csodaszép színnel még a válogatós gyerekek is szívesen fogyasztják el a spenóttal készült burgonyapürét .
Hozzávalók : Személyenként 2 szelet karaj, rizsliszt, só, őrölt fehérbors, zsiradék, 6 darab nagyobb méretű burgonya, friss bébispenót, teavaj, laktózmentes tej, friss paradicsom
A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, meghintjük őrölt fehérborssal majd rizslisztbe forgatjuk és kevés zsiradékon puhára -szaftosra sütjük. A burgonyákat megpucoljuk, kockázzuk majd sós vízben puhára főzzük. A főzővizet leöntjük a megfőtt burgonyáról, 5-6 deka teavajat adunk hozzá, megvárjuk míg ráolvad . Hozzáadjuk az előzőleg sós vízben puhára főtt bébispenótot majd burgonyatörővel alaposan áttörjük. Ezután annyi tejjel felöntjük , hogy kellemes krémes állagot kapjunk, ha szükséges sózzuk. Szeletekre vágott paradicsommal kínáltam.
Az étel glutén és laktózmentes
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: