Simone gasztroságai

Citromos kuglóf a húsvéti asztalra

Aki nem akar kaláccsal próbálkozni az ünnepekre, annak meleg szívvel ajánlom ezt a kuglófot, nagyon citromosan, finoman márványozottan akár magában vagy lekvárral egy  délutáni desszertként. Egyszerű elkészíteni, a siker pedig garantált.

Hozzávalók : 7 egész tojás, 25 deka barna cukor, 1 csomag sütőpor, 25-30 deka liszt, 1-1,5 dl puha zsír , 1 dl langyos víz, három egész lime, kettő biocitrom reszelt héja,1 vaníliáscukor, kettő csapott evőkanálnyi holland kakaópor.

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral,a vaníliáscukorral a puha zsírral és a vízzel, majd hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet, belefacsarjuk a három lime levét, belereszeljük a biocitromok héját és szép simára kikeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot készítünk és a tojássárgás masszához adagoljuk , kis adagokban és fakanállal óvatosan beleforgatva a masszába, vigyázzunk, ne törjük össze a habot. Mikor ezzel elkészültünk, az előre kizsírozott és liszttel áthintett kuglófsütő formába öntjük a masszánk több mint felét.. A massza másik felébe 2 kanál holland kakaóport keverünk és a sárga  masszánk tetejére öntjük. Villával óvatosan 1-2 helyen belekeverünk. 160 -170 fokon, előmelegített sütőben sütjük, egészen addig míg a tűpróbakor már nem ragad rá a tűre a tészta. A formából kiborítva, rácson hűtjük, majd a tetejét enyhén áthinthetjük porcukorral. Mennyei citromos illatú és ízű pihepuha kuglófot kapunk.

lime

lime1

lime2

lime3

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!