Simone gasztroságai

Ropogós, pácolt csirkeszárnyak

Vendégségbe voltunk hivatalosak és Yvett barátnőm mennyei ropogós csirkeszárnyakat -is- sütött . Olyan isteni finom pácolással készítette, hogy rögvest elkértem a pác receptjét. Kevés változtatással készítettem el a saját verziómat, mert volt egy két olyan elem amit nem tudtam hozzá beszerezni, de a végeredmény ugyanolyan pikáns és ínycsiklandó lett.

A pác hozzávalóit Házisáfrány blogjának köszönöm.

Hozzávalók : 1.5-2 kg csirkeszárny, 1.5 dl ketchup ,3 ek ragacsos barnacukor , 2-3 tk worchester szósz, 2 tk fokhagyma por,  1 mokkáskanálnyi frissen őrölt borskeverék, morzsolt kakukkfű, 1 tk édesnemes őrölt pirospaprika, 2 ek szójaszósz, só ízlés szerint, 1 sütőzacskó

A hozzávalókból pác-szószt keverünk, majd a besózott csirkeszárnyakat ebbe beleforgatjuk- alaposan- és 20 percig állni hagyjuk. Ezután az összes szárnyat és szószt egy nagyméretű sütőzacskóba tesszük, bekötjük két három helyen megszúrjuk és 160 fokon puhára sütjük. Amikor a húst már puhának ítéljük, a zacskót szétvágjuk, és a csirkeszárnyakat a tepsiben szétosztva csodaszép aranyszínűre és ropogósra sütjük. Kínálhatunk mellé rozmaringgal sült steakburgonyát, vagy mártogatóst friss ropogós zöldségekkel.

bbq01

bbq02

bbq04

bbq05ins

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!