Ezerféle elkészítési lehetőség, mert a lecsót mindenki máshogy kedveli. Én sok sok tojással, jó húsos szalonnával csakis házi sertészsírral készítem, édesnemes őrölt pirospaprikával , jó forrón, friss kenyérrel vagy bucival …. már össze is futott a nyál a számban 😀
Hozzávalók : 4-5 vastag fehér húsú paprika , kettő jó húsos – leves paradicsom, kettő nagyobb fej vöröshagyma, vagy friss főzőhagyma, főtt- füstölt húsos szalonna ízlés szerint, egy teáskanálnyi édesnemes őrölt pirospaprika, só, kettő evőkanálnyi sertészsír vagy más zsiradék, víz, 10 – 12 darab friss házi tojás – ha jó tojásosan szereted 🙂
A vöröshagymát, vagy a főzőhagymákat apróra vágjuk, majd a zsiradékon üvegesre pároljuk. A szalonnát apróra vágjuk és a hagymán enyhén átpirítjuk. Hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, átkeverjük, majd vízzel felöntjük. A paprikákat kettévágjuk, kicsumázzuk, majd szeletekre vágjuk. A paradicsomokat megmossuk, cikkekre vágjuk . A szeletelt paprikát és a paradicsomot a pörköltalapunkhoz adjuk, sózzuk majd puhára főzzük. A vizet többször pótoltam, hogy a végén maradjon egy jó vastag szaft. A tojásokat sóztam, majd alaposan felvertem és a kész lecsóhoz adtam, jól átsütöttem . Friss bucival, kenyérrel kínáltam jó forrón ahogy a serpenyőből kikerült. Illatos, gyors vacsora készült, csodás színekkel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: