Simone gasztroságai

Panna cotta mangópürével

Végtelenül egyszerű , lágy és selymes, ízesen szétolvadó….elronthatatlan tejszíndesszert, ezúttal sűrű mangópürével, pirított pisztácia szórással. Rágondolni is gyönyörűség , ugye? 🙂

Hozzávalók 3 főre : 4 dl tejszín ( esetemben laktózmentes ), kettő evőkanál cukor, vaníliarúd kikapart belseje, vagy egy zacskó vaníliáscukor, kettő teáskanál étkezési zselatinpor. A mangópüréhez egy nagyobb méretű érett mangó, kettő teáskanál barna cukor . A szóráshoz apróra vágott pisztácia.

A tejszínt beleöntöttem egy lábasba, hozzáadtam a cukrot, belekevertem a zselatinport a vaníliás cukrot és lassú lángon elkezdtem hevíteni , pár alkalommal átkevergettem.Egészen forráspontig hevítettem, de nem forraltam ! Ekkor a lángot kikapcsoltam, és újra átkevertem. Mikor kissé meghűlt, tálkákba háromfelé osztottam, majd a hűtőbe tettem dermedésig.

A mangót megpucoltam, apró kockákra vágtam, hozzáadtam a cukrot és kevés vízzel szinte lekvár sűrűségűre főztem kis lángon. Langyosra hűtve a már dermedt panna cotta tetejére halmoztam. A pisztáciát egy teflonos serpenyőben kissé átpirítottam és a mangópüré tetejére szórtam. Dísznek is és ízben is kiválóan passzol a desszerthez.

pannam1

pannam2

pannam3

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!