Simone gasztroságai

Faszénen sült pisztráng

Napok óta halra vágytam, ezen belül is grillezettre. Előkerítettem hát a tízéves öntöttvas grillsütőnket, kicsit kipofoztuk, faszenet izzítottunk és a fűszerezett pisztrángokat szép pirosra sütöttük.

Hozzávalók: 4 darab nagyobb méretű pisztráng, halfűszer keverék (ami tartalmazott : citromfű, kakukkfű, rozmaring, fokhagyma ) , két csipetnyi sáfrány, só

A pisztrángokat előkészítettem. Alaposan megmostam, és mivel már konyhakészen jutottam hozzá a belsőségek nem voltak benne . Lepikkelyezni nem szükséges, de aki úgy gondolja, enyhén átkaparhatja a hal pikkelyeit.

A pisztrángokat sóztam, a fűszerekkel átdörzsöltem, megszórtam a sáfránnyal és egy órára hűtőbe tettem. (Nem kell agyonfűszerezni mert elnyomja a hal ízét.)  Ezalatt az idő alatt apróbb újburgonyákat megmostam, alufóliába csavartam és az izzó faszén közé helyeztem. Ez lett a hal körete a későbbiekben. Friss koktélparadicsomból, lilahagymából és snidlingből salátát készítettem, majd egy pár szelet cukkinit is a grillre helyeztem. Ezután a halak következtek, finom szaftosra és pirosra sültek, ám a bőre nem mindegyiken maradt meg szépen. A faszén füstje kellemes ízt kölcsönzött a halaknak. Sülés közben kevés zsírral kenegettem  és többször átforgattam óvatosan a pisztrángokat. Tálaláskor a krumplikat az alufóliából kihámoztam, kettévágtam majd kevés vajat tettem közéjük. Igazi nyári grillebéd sült, könnyed halhússal, ínyenc fűszerezéssel és friss salátával. Ajánlom szeretettel.

pisztráng01

pisztráng03

pisztráng02

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!