Kedvelem a pohárkrémeket mert amellett, hogy nagyon finomak és mutatósak, egyszerűen elkészíthetőek, a variációk száma pedig kimeríthetetlen. Most mangóval és áfonyával készült, tej, cukor és glutén hozzáadása nélkül.
Hozzávalók : 0,6 liter mandulatej, 1 csomag pudingpor, citromhéj, 5 evőkanál eritritol, 2 egész tojás, kettő evőkanál gluténmentes liszt sütőkeverék , egy maréknyi apró szemű zabpehely, mangó, áfonya, durvára vágott mandula és pisztácia .
A kettő tojásból, kettő evőkanál eritrittel a kettő kanál gluténmentes liszttel és a maréknyi zabpehellyel piskótát sütöttem. Ezt miután megsült és kihűlt, apró darabkákra szaggattam.
A pudingport kikevertem mandulatejjel. A maradék mandulatejbe beletettem az apróra vágott mangót,a biocitrom héját és a maradék eritritollal megfőztem. Ezután hozzáadtam a kikevert pudingport és krémes állagúra főztem.
A poharakba a következőképpen rétegeztem : Apróra tördelt piskóta- áfonyaszemek, erre a mangóval felfőzött puding, majd újra egy réteg piskóta, és a maradék krém . A tetejét friss áfonyával, durvára vágott mandula és pisztáciadarabokkal szórtam.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: