Simone gasztroságai

Spagetti napérlelte paradicsomból készült húsos szósszal

A nagy hőségre való tekintettel, és a kertben érő csudafinom paradicsomok tömkelegét figyelembe véve -mivel nem kívántunk különösebben nehéz ételt-  friss napérlelte paradicsomokból sűrű szószt főztem az udvaron termő friss bazsalikommal, kakukkfűvel és aromás hagymával. Került hozzá háznál nevelt sertés darált húsa, gluténmentes spagettitészta és jófajta gouda sajt. Amolyan olaszos ebéd kerekedett rövidke idő alatt. Ajánlom figyelmetekbe 🙂

Hozzávalók ( 4 főre) : 1 csomag glutén ( vagy sima búzalisztes) spagetti tészta, 50 deka darált hús, 5-6 frissen tépett nagyobb méretű bazsalikom levél, egy csokornyi friss kakukkfű, 1 gerezd fokhagyma, só, olivaolaj, 5-6 darab nagy méretű jó húsos illatos paradicsom, egy fehér héjú közepes méretű főzőhagyma , gouda sajt.

A hagymát apróra vágtam és olivaolajon üvegesre pároltam. A paradicsomokat alaposan megmostam, kockáztam majd a hagymára tettem és lassú lángon elkezdtem főzni. Hozzáadtam a friss fűszereket , a pucolt gerezd fokhagymát, sóztam majd sűrűre , jó szószosra főztem. A darált húst sóztam, enyhén borsoztam, olivaolajon megpirítottam és a kész szószhoz adtam. A spagettitésztát bő , sós vízben kifőztem, szűrtem – átöblítettem. A gouda sajtból forgácsokat reszeltem. Tálaláskor a tészta tetejére a húsos szószból merőkanálnyi adagot tettem, a sajtforgácsot sem sajnáltam, bőven került az étel tetejére 🙂 Azt hiszem elkészíteni sem volt több idő, mint leírni a receptet 🙂

húsos1

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!