A szombati ebédek mindig valami egyszerűre sikerednek tekintve , hogy inkább másra fordítok több időt . Mivel most igazán paradicsomdömping van, tonhal meg volt a hűtőben egy gyors felmérés után úgy döntöttem , hogy a tonhalas spagetti minden elvárt kritériumnak megfelel.
Hozzávalók: 2 doboz olivaolajos tonhal, 1 kis fej fehér főzőhagyma , 1 kis gerezd fokhagyma ,5 darab húsos friss paradicsom,só, friss bazsalikom, friss kakukkfű, citromlé, ( gluténmentes ) spagetti tészta, gouda sajt
A dobozos olivaolajos tonhalról egy lábaskába leöntöttem az olivaolajat, majd a pucolt és apróra vágott hagymát ebben az olajban üvegesre pároltam. A paradicsomokat alaposan megmostam, felkockáztam majd a frissen szedett fűszerekkel , a gerezd fokhagymával együtt a hagymára tettem, sóztam és lassú lángon szószosra főztem. A spagettitésztát bő, forrásban lévő vízben kifőztem. Tálalás előtt a szószba beletettem a tonhal húsát egy kevéske citromlével meglocsoltam és óvatosan átforraltam. A tésztára ízlés szerint halmoztam a tonhalas szószból, gouda sajt forgácsokkal szórtam. Egyszerű és nagyszerű olaszos ebéd lett 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: