Simone gasztroságai

Szilvalekváros süti kemencében sütve Limara nyomán

Nagy kemenceláz van nálunk most már egy ideje, sültek langallók, húsok, köretek, rétesek, kenyerek már, de süteményt most először sütöttem . Az, hogy első nekifutásra sikerült olyan pihepuha bélzetű kívül kicsit ropogósabbra sült szilvalekváros süteményt sütnöm arra sarkallt, hogy megírjam , megköszönve Limara kiváló receptjét. A hozzávalókat és a blogbejegyzést a megadott linken lehet elérni, tekintve, hogy ez az Ő szellemi értéke és tulajdona nem írom le külön. Annyi különbség van csak , hogy én maradékhőn , kemencében sütöttem 240 fokon tűpróbáig, körülbelül 25-30 percet. A tetejét még forrón megkentem szilvalekvárral és langyos állapotában csokit csorgattam rá amit aztán nem vártam meg míg teljesen megdermed 😀 Muszáj volt megkóstolni 🙂

Itt elérhető a recept és a leírás: https://www.limarapeksege.com/2009/01/szlvalekvros-sti.html

 

szilvalekis

szilvalekis2

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Pammer Lívia says:

    Kedves László !
    Köszönöm, a link javítva!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!