Simone gasztroságai

Kókuszos-ananászos ciambella – 31. Blogkóstoló

A 31. Blogkóstoló fordulójában a Serpenyővirtuóz blog házigazdája az Aranyfakanál blogot sorsolta ki nekem. Innen választottam ki ezt az egyszerű kis desszertet ami egy könnyed tésztájú puha sütemény . A hétvégi délutáni kávézás vagy teázás kiváló kísérője lehet.

Az eredeti recepet itt találjátok. Én a kiegészített receptet adom itt közre, mert a cukor mennyisége az eredeti receptnél hiányzott és az sem derült ki, hogy a fennmaradó ananásszal mi történjen.

Hozzávalók : 12,5 deka liszt, 12,5 deka kókuszliszt, 15 deka porcukor, 17 deka natúr joghurt, 3 egész tojás, 0,5 dl olivaolaj, 1 csg sütőpor, 1 csipetnyi só, 1 doboz darabolt ananászkonzerv, 1 vaníliáscukor, 1 egész ( bio )citrom reszelt héja

A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olivaolajat, a joghurtot a sót a vaníliáscukrot és a citrom lereszelt héját majd alaposan elkeverjük. A liszteket összevegyítjük, hozzákeverjük a sütőport és a masszához adagolva csomómentesre-simára eldolgozzuk. A végén hozzáadjuk a lecsepegtetett ananász 3/4 részét . A kizsírozott szilikonos kuglófforma aljába sorakoztattam az ananász fennmaradó részét és erre öntöttem rá a kikevert masszát egyenletesen eloszlatva. A sütőt előmelegítettem 170-180 fokra és a ciambellát aranyszínűre sütöttem. Tűpróbát végeztem  majd mikor a tészta szépen átsült, rácsra borítottam és hűtöttem. Szeletelés után kókuszos fagylalttal kínáltam .

Köszönöm a játékban való részvételt, és a receptet.

ciambella2

ciambella3

ciambella4

ciambella1

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!