Simone gasztroságai

Quiche 32. Blogkóstoló

Quiche a franciák pizzája, egy klasszikus francia étel, melynek alapgondolata a következő: egy omlós tésztaágyon pihenő, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény. Ezt a finom és egyszerű ételt választottam a Saját Otthon Projekt blogjáról amit ebben  a fordulóban magamnak sorsoltam ki. Sok nagyszerű recept között válogattam mígnem ehhez a recepthez háromszor is visszatértem. Így ez lett a választásom amit nem is bántam, nem  tudom mért nem  készítettem még el soha , hisz rengetegféle variációban saját ízlésünkre alakítva viszonylag gyorsan elkészülő kiadós étel. Az én töltelékvariációm zöldhagyma, sajt, sonka , paradicsom és gomba lett de bármi más kerülhet bele ami akad a hűtőben és jó étvággyal fogyasztunk.

Az eredeti recept itt elérhető

Hozzávalók:

  • 17 dkg búzaliszt
  • 8 dkg zabpehelyliszt
  • 17 dkg hideg vaj
  • 4 evőkanál hideg víz

A tészta hozzávalói közül a liszteket összekevertem , sóztam  majd belevágtam a hideg teavajat és elmorzsoltam a liszttel. Hozzáadtam a vizet és alaposan eldolgoztam, gombóccá formáztam. 20 percig hűtőben pihent a tészta felhasználás előtt. Utána egy pitesütőt kivajaztam, beleigazítottam a tésztát egyenletesen  villával több helyen megszurkáltam  majd 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt halvány színűre sütöttem.

Hozzávalók a masszához:

  • 4 db tojás
  • 2 dl tejszín
  • só, bors,
  • sajt, ízlés szerint- én gouda sajtot használtam de bármilyen sajttal elkészíthető.
  • 4 szelet sonka ( kis zsírréteggel rendelkező sült sonkát használtam )
  • 1 egész friss paradicsom, kettő szál friss zöldhagyma, kettő gombafej

A tojásokat kikevertem a tejszínnel sóztam , borsoztam majd hozzáadtam a kockázott sonkát, kockázott paradicsomot , karikára vágott zöldhagymát és belereszeltem a gombákat. Ezután az apróra reszelt sajtot is beleszórtam majd alaposan elvegyítettem és az elősütött pitetésztára öntöttem egyenletesen rásimítva. Ezután visszatettem a sütőbe és körülbelül 20-25 percig sütöttem . Mikor aranyszínű lett és megszilárdult akkor vettem ki, majd a piteformában hagytam langyosra hűlni. Az eredmény egy omlós tésztaágyon pihenő krémes és ízes finomság lett ami reggelire vagy vacsorára kiváló választás.

 

quiche1

quiche3

quiche4

quiche5

quiche2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!