Quiche a franciák pizzája, egy klasszikus francia étel, melynek alapgondolata a következő: egy omlós tésztaágyon pihenő, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény. Ezt a finom és egyszerű ételt választottam a Saját Otthon Projekt blogjáról amit ebben a fordulóban magamnak sorsoltam ki. Sok nagyszerű recept között válogattam mígnem ehhez a recepthez háromszor is visszatértem. Így ez lett a választásom amit nem is bántam, nem tudom mért nem készítettem még el soha , hisz rengetegféle variációban saját ízlésünkre alakítva viszonylag gyorsan elkészülő kiadós étel. Az én töltelékvariációm zöldhagyma, sajt, sonka , paradicsom és gomba lett de bármi más kerülhet bele ami akad a hűtőben és jó étvággyal fogyasztunk.
Az eredeti recept itt elérhető
Hozzávalók:
- 17 dkg búzaliszt
- 8 dkg zabpehelyliszt
- 17 dkg hideg vaj
- 4 evőkanál hideg víz
- só
A tészta hozzávalói közül a liszteket összekevertem , sóztam majd belevágtam a hideg teavajat és elmorzsoltam a liszttel. Hozzáadtam a vizet és alaposan eldolgoztam, gombóccá formáztam. 20 percig hűtőben pihent a tészta felhasználás előtt. Utána egy pitesütőt kivajaztam, beleigazítottam a tésztát egyenletesen villával több helyen megszurkáltam majd 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt halvány színűre sütöttem.
Hozzávalók a masszához:
- 4 db tojás
- 2 dl tejszín
- só, bors,
- sajt, ízlés szerint- én gouda sajtot használtam de bármilyen sajttal elkészíthető.
- 4 szelet sonka ( kis zsírréteggel rendelkező sült sonkát használtam )
- 1 egész friss paradicsom, kettő szál friss zöldhagyma, kettő gombafej
A tojásokat kikevertem a tejszínnel sóztam , borsoztam majd hozzáadtam a kockázott sonkát, kockázott paradicsomot , karikára vágott zöldhagymát és belereszeltem a gombákat. Ezután az apróra reszelt sajtot is beleszórtam majd alaposan elvegyítettem és az elősütött pitetésztára öntöttem egyenletesen rásimítva. Ezután visszatettem a sütőbe és körülbelül 20-25 percig sütöttem . Mikor aranyszínű lett és megszilárdult akkor vettem ki, majd a piteformában hagytam langyosra hűlni. Az eredmény egy omlós tésztaágyon pihenő krémes és ízes finomság lett ami reggelire vagy vacsorára kiváló választás.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: