Simone gasztroságai

Dödölle pirított lilahagymával, pirított angolszalonnával és tejföllel 32. Blogkóstoló

Úgy alakult, hogy ebben a fordulóban kettő blogról is választhattam, mindkettő blog kedvemre való volt és könnyedén találtam olyan ételeket amiket még nem készítettem el. Éva a Takarékoskonyha bloggerinája kicsúszott a jelentkezési határidőből, de megoldottuk, hogy tudjon játszani . Azonban a  sorrendbe amit már kisorsoltam nem akartam belenyúlni, így vállaltam , hogy az Ő blogjáról is kóstolok, nem bántam meg.

Dödöllét választottam ami elsőre nagyon egyszerűnek tűnt, ám azért megküzdöttem mire olyan állagot kevertem amilyen kell 😀 

Hozzávalók a dödölle tésztához:

5 db nagyobb burgonya, víz, só, liszt – amennyit felvesz majd a puhára megfőtt és összetört burgonya.

Feltétként:

Egy nagy fej lilahagyma, angolszalonna kockázva , zsír, tejföl

Az angolszalonnát  kockáztam zsíron megpirítottam és egy kis tálkába kiszedtem. A visszamaradt zsiradékon a kockára vágott lilahagymát is megpirítottam és szintén tálkába szedtem.

A burgonyákat megmostam, meghámoztam majd kockára vágtam és annyi vízben ami ellepte feltettem főni. A főzővizet sóztam. Mikor a burgonya megpuhult, a főzővízzel együtt burgonyatörővel pürésítettem, majd a lángot takarékra vettem alatta és elkezdtem hozzá adagolni a lisztet és közben folyamatosan keverni , hogy a burgonya fel tudja szépen venni a lisztet. Nem mondom némi kis bicepsz szükségeltetik hozzá és valaki aki a lábast közben lefogja 😀  Nem túl ragadós és nem is kemény állagot kevertem, ezután a lángot lekapcsoltam alatta. Ha szükséges sózzunk utána.

Abban a teflonos serpenyőben amiben az angolszalonnát és a lilahagymát pirítottam, az ezek után visszamaradt zsírt felhasználva a dödölle tésztából zsírba mártott kanál segítségével nagyobb galuska formákat szaggattam, és a felforrósított zsiradékon szép aranyszínű kérget sütöttem minden egyes dödöllére. Papírtörlőn a felesleges zsírt leitattam, majd melegen tányérra szedtem , pirított hagymával és angolszalonnával megszórtam és nyakon öntöttem egy kevés tejföllel. Mennyei étel, akár magában akár húsok mellé köretként is kiváló. Olyan illatok terjengtek a lakásban, hogy csuda. Nálam biztosan többször is elkészül majd. Köszönöm a kiváló receptet Évának !

dodolle

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Pammer Lívia says:

    Nagyon finom étek, nem is tudom mért maradt ki eddig nálam.. 🙂 Kicsit melós de megéri 🙂 Még frissen az összes elfogyott 😀 Köszönöm a receptet!

  2. Jánosné Bölöni says:

    Nagyon guszta örülök hogy ízlett, egészségetekre!
    Köszi hogy még tőlem is választottál !


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!