Simone gasztroságai

Fokhagymával sült bőrös sertéscomb

Mikor megláttam a hentespultban nem haboztam sokáig, kettő szép vastag – benne a csont- szeletet a kosaramba is tettem. Finoman fűszerezve , fokhagymakarikákkal borítva omlósra- puhára sütöttem pataki tálban. Burgonyapürét készítettem mellé és csemege uborkát kínáltam hozzá. Igazi klasszikus , amolyan bármikormegtudomenni hús sült 🙂 A bőre pedig finom ropogós lett 😉

Nagyon nem is kell hozzá recept, de azért leírom, hogy én hogyan készítettem :

Hozzávalók : Bőrös , csonttal együtt vastagra vágott sertéscomb , só, zsír, őrölt kömény, leheletnyi őrölt bors, 5-6 gerezd fokhagyma.

A húst besóztam, fűszerekkel ízlés szerint megszórtam majd rákarikáztam a megpucolt fokhagymagerezdeket. A mázas pataki tálba zsírt kentem, ráfektettem a húst és lassan (150-160 fokon ) omlósra , a bőrét ropogósra sütöttem.

Egyszerű, kevés munkát igénylő étel hidegen, melegen egyaránt kiváló.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!