Simone gasztroságai

GrillszezON

Nem tudom ki hogy van vele, de mi akár minden hétvégén képesek vagyunk egy jót grillezni főként, hogy kisütött végre a napocska. Előző este be szoktam a húsokat pácolni- fűszerezni, délelőtt csak egy gyors friss salátát összedobok mellé és kész is van az ebédnek való.

Hozzávalók :

Mi általában csirkéből szeretjük annak is a felső filézett combját és a filézett mellét, a bőrt természetesen rajta hagyva jó kis ropogósra sütve. Emellett grillsajtokat, zöldségeket , szalonnát is szoktunk a grillrácsra dobni, és sertéshúsból karajt vagy tarját. A mai bejegyzés csirkéből készült , friss zöldsalátával.

6-8 darab filézett csirke felső comb, kettő csirkemell filé, só, fokhagyma, egy evőkanálnyi mustár, kakukkfű, fehér bors, késhegynyi őrölt rozmaring, sertészsír.

A salátához: jégsaláta, paradicsom, édes lilahagyma, snidling, öntetként tökmagolaj.

A húsokat sóztam, a fűszerekkel és a mustárral átdörzsöltem, a fokhagymát rászeleteltem , a sertészsírral átkentem és egy zárható edénybe rétegezve a hűtőbe tettem egy éjszakára.

A faszenet előkészítjük, a húsokat a rácsra helyezve többször átforgatva megsütjük. Én szeretem ha a bőre finom ropogósra sül.

A jégsalátát , a paradicsomokat alaposan megmostam, felkockáztam. A lilahagymát szeletekre vágtam, majd a jégsalátával és a paradicsomokkal vegyítettem. a tetejére egy csokor friss snidlinget szórtam. Ízlés szerint tökmagolajat használhatunk.

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!