Simone gasztroságai

33. Blogkóstoló Palacsinta sárgabarackkal, mascarpone krémmel- igazi bűnözés :)

Márti a Hogymegtudjuknézni blog bloggerinája szervezte a 33. fordulót a blogkóstolók életében. Tőlem vette át a stafétát és örömömre az Ő blogja került kisorsolásra nekem. Hosszasan nézelődtem, igazából több recepten is megakadt a szemem de a palacsinta valahogy nagyon kínálta magát. 🙂 Mivel hétfőtől kemény időszak kezdődik, és nem fog beleférni semmilyen édesség az étrendünkbe ezért elkészítettem  még egy utolsó bűnbeeséshez az életmódváltó program előtt 😀 A recepten csak annyit változtattam, hogy sertészsírt használtam a tepsi kikenéséhez és kicsit tovább főztem a barackokat mint Márti. Ezúton is köszönöm a kiváló receptet, a játék lehetőségét és a szervezést .

Hozzávalók :

  • 3 dl tej
  • 3 dl szénsavas ásványvíz
  • 3 db tojás
  • 30 dkg rétesliszt
  • 1 zacskó bourbon vaníliás cukor
  • a tepsi kikenéséhez sertészsír

A hozzávalókból kikevertem a palacsinta tésztáját, majd fél órán át pihentettem. Ezidő alatt elkészítettem a tölteléket:

25-30 deka sárgabarack, barna cukor, mascarpone sajt

A barackokat alaposan megmostam majd kimagoztam és daraboltam. Ízlés szerint barnacukrot öntöttem rá, majd lassú lángon elkezdtem főzni éppen addig amíg már lekváros állagúnak tűnt ám maradtak benne nagyobb gyümölcsdarabkák.

A kisütött palacsintákra halmoztam a barackdarabos lekvárból, erre húztam egy adag krémesre kikevert mascarpone sajtot , feltekertem, kevés karamellöntettel áthúztam és durvára vágott fenyőmaggal megszórtam. Nagyon durván finom lett 😀

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!