Simone gasztroságai

Gombákkal, szalonnával főtt kakas nádudvari cserépedényben

Nem vagyok egy nagy nyereményjátékban résztvevő, most azonban egy kommenttel az egyik közösségi oldalon a Remetei Baromfi  játékában kakast nyertem 🙂 Csodaszép konyhakész árut kaptam amit ezúton is nagyon köszönök. Évek óta visszatérő vásárlójuk vagyok, mindig szép és friss áru található az üzleteikben.

A kakasból ízes gombákkal , kolozsvári szalonnával pörkölt készült, a végén egy kevés tejföllel ízlés szerint megbolondítva. Nagyon ízletes karakteres étel született .

Hozzávalók: 1 db kakas, 5-6 nagyobb fej vöröshagyma, kolozsvári szalonna , zsír, édesnemes őrölt pirospaprika, só, őrölt bors, őrölt kömény, kettő gerezd fokhagyma, friss petrezselyemzöld, paprika, paradicsom , laskagomba, csiperkegomba és szekfűgomba ízlés szerint.

A hagymát és a kolozsvári szalonnát felkockáztam, zsíron üvegesre pároltam, hozzáadtam az édesnemes őrölt paprikát és hideg vízzel felöntve elkészítettem a pörköltalapot. Ezután a pörköltalapot a nádudvari cserépedénybe öntöttem, ebbe belehelyeztem az átmosott és darabolt kakas alkatrészeket . Sóztam, borsoztam, köménnyel áthintettem, beleraktam a pucolt fokhagymagerezdeket a friss paprikát és paradicsomot egy csokor friss petrezselyemzöldet és felöntöttem meleg vízzel. Kemencében közel 4 órán át főtt . Mielőtt teljesen kész lett akkor tettem bele a gombákat – ez kb fél órával a kivétel előtt történt-  Csontról leomló puha hús, vastag szaft és ízletes gombák….

Tálaláskor ízlés szerint tejföllel megbolondítható 🙂

A képről ugyan lemaradt, de saját sütésű friss kenyérrel tunkoltuk 🙂

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!