Simone gasztroságai

Szójaszószos-szezámmagvas csirkemell brokkolival

Szinte naponta előfordul a konyhámban csirkemell , igyekszem minél változatosabbá tenni az elkészítését. Köretként csupán párolt brokkolit kapott de nem is kívánt nagyobb és kalóriadúsabb kiegészítőt. Keleties ízvilág, ragadós pikáns szósz … nekünk bejött 🙂

Hozzávalók : 2 db egész csirkemell filé, só, bors, 1,5-2 dl szójaszósz, 1,5 dl paradicsompüré, 3 evőkanálnyi méz, két gerezd apróra vágott fokhagyma, 1 mokkáskanálnyi friss gyömbér- , ha nincs friss akkor két csipet őrölt-, szezámmag, rizsliszt, egy fej nagyobb brokkoli

A csirkemelleket kockázzuk, majd sózzuk, borsozzuk . Hozzáadjuk a szójaszószt , a paradicsompürét, a mézet , az apróra vágott fokhagymát , a gyömbért, majd fedő alatt puhára omlósra pároljuk. Többször átkevergetjük, hogy egyenletesen párolódjon. Mikor a hús megpuhult, kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt szószt tovább főzzük , majd kevés rizsliszttel sűrítjük-szószosítjuk. A kiszedett húst visszatesszük a szószba és alaposan átkeverjük, melegen tartjuk.

A brokkolit  megmossuk, rózsáira szedjük és zöldségpárolón gőz fölött puhára pároljuk. A párolás végén áthintettem egy leheletnyi sóval és fehérborssal.

Tálaláskor a brokkolirózsákat a tányér köré helyeztem, a közepébe behalmoztam a szószos csirkemelleket és szezámmaggal alaposan meghintettem.

Eredeti ötlet : Tasty –  ezt módosítottam saját ízlés szerint.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!