Simone gasztroságai

Háromsajtos csirkés-gombás pasta

Ez az egyik legjobb tésztaétel , minden benne van amit kedvelek, nem utolsó sorban pedig gyorsan elkészül .

Hozzávalók:

Csirkemellfilé , só, bors, zsiradék, egy darab mogyoróhagyma,2 dl tejszín,brokkoli, 25 dkg barna csiperke, 15 dkg gouda sajt, 15 deka vörös cheddarsajt, 5 deka reszelt parmezánsajt , penne tészta ( durumlisztből ) .

A csirkemellet kockáztam, sóztam  majd kevés zsiradékon megpároltam. Kiszedtem egy tálkába és pihentettem. A mogyoróhagymát apróra vágtam és a visszamaradt zsiradékon puhára pároltam. Hozzáadtam a szeletelt barna csiperkegombát, sóztam, borssal hintettem kevés vízzel felöntve puhára főztem. Ezután  2 dl tejszínnel egy kevés vízzel a folyadékot visszapótoltam , visszatettem a megpárolt csirkemellet hozzáadtam a száraz pennetésztát kb 20 dekányit és az egészet kis lángon készre főztem. Többször átkevergettem !  A brokkolit eközben rózsáira szedtem, alapos mosás után zöldségpárolóban puhára pároltam . Mikor a tészta már puha volt  a szószban, hozzákevertem a lereszelt sajtokat és a puha brokkolirózsákat. Átforgattam és forrón tálaltam.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!