Ha gyorsat és finomat akarsz elkészíteni ezt süsd meg 🙂 Kicsit untam már a rántottat, grillezettet . Volt viszont otthon egy nagy zacskó friss bébiparajom amit már muszáj volt elkészíteni. A reggeliből maradt meg pirított baconszalonna, akadt egy kevés tejszínem és parmezánsajtom így adott volt , hogy ezeket valahogyan összepárosítom.
Hozzávalók: csirke felsőcombok , só, őrölt bors, zsiradék, 2 dl tejszín, 10 deka reszelt parmezánsajt, pirított kockázott baconszalonna , három nagy marék bébiparaj, 1 pucolt gerezd fokhagyma.
A csirkecombokat bőrösen és csontosan hagytam, sóztam borsoztam majd forró zsiradékban elősütöttem őket. A bőrén kicsit tovább hagytam sülni, kissé ropogósra aranyszínűre. Ezután kiszedtem és hagytam pihenni. A visszamaradt zsiradékban megpirítottam a baconszalonnát majd ráhalmoztam a parajleveleket és tejszínnel felöntöttem. Belereszeltem a fokhagymát, sóztam borssal meghintettem majd mikor a levelek szépen megfonnyadtak hozzákevertem a reszelt parmezánt. Ezt jól átforraltam. A csirkecombokat bőrös résszel felfelé egy jénai aljába sorakoztattam egymás mellé, a kész szósszal leöntöttem és lefedve puhára omlósra sütöttem. Babos rizzsel tálaltam.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: