A nagy karácsonyi falatozások után egy igazán kímélő és kalóriaszegény ételt hozok. Akár ebédre akár vacsorára is kiváló választás lehet. Elkészíteni is pofonegyszerű , túl sok hozzávaló sem szükséges. Ha maradt bármiféle sült hús, bátran felhasználhatjuk.
Hozzávalók: 2-3 egész ,közepes méretű édesburgonya, sült- filézett csirkemell, 4-5 darab fürjtojás – ha nincs akkor kettő közepes méretű tyúktojás-, só, bors, 10 deka gouda sajt, vagy mozzarella sajt, 1 teáskanálnyi mustár.
Az édesburgonyákat alaposan megmostam, majd hosszában kettévágtam és 160 fokon letakarva sütőben puhára sütöttem. Amikor az édesburgonya húsa megpuhult, kivettem a sütőből és kevés peremet hagyva a széleken kikanalaztam egy keverőtálkába . Villával összenyomkodtam, sóztam, borsoztam majd egy teáskanálnyi mustárt adtam hozzá. A csirkemell filéket sóztam , fehérborssal áthintettem majd kontaktgrillen megsütöttem. Ezután nagyon apró darabokra vágtam, hozzákevertem az ízesített és pépes édesburgonyához. A tojásokat keményre főztem, megpucoltam majd kockáztam és a masszához adtam. Az egészet alaposan átkevertem, majd a kivájt édesburgonyákba visszatöltöttem. A tetejére durvára reszelt gouda sajtot szórtam, majd sütőbe toltam és aranyszínűre sütöttem. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemlevéllel szórtam.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: