Simone gasztroságai

Csirkemellel és fürjtojással töltött édesburgonya

A nagy karácsonyi falatozások után egy igazán kímélő és kalóriaszegény ételt hozok.  Akár ebédre akár vacsorára is kiváló választás lehet. Elkészíteni is pofonegyszerű , túl sok hozzávaló sem szükséges. Ha maradt bármiféle sült hús, bátran felhasználhatjuk.

Hozzávalók: 2-3 egész ,közepes méretű édesburgonya, sült- filézett csirkemell, 4-5 darab fürjtojás – ha nincs akkor kettő közepes méretű tyúktojás-, só, bors, 10 deka gouda sajt, vagy mozzarella sajt, 1 teáskanálnyi mustár.

Az édesburgonyákat alaposan megmostam, majd hosszában kettévágtam és 160 fokon letakarva sütőben puhára sütöttem. Amikor az édesburgonya húsa megpuhult, kivettem a sütőből és kevés peremet hagyva a széleken kikanalaztam egy keverőtálkába . Villával  összenyomkodtam, sóztam, borsoztam majd egy teáskanálnyi mustárt adtam hozzá. A csirkemell filéket sóztam , fehérborssal áthintettem majd kontaktgrillen megsütöttem. Ezután nagyon apró darabokra vágtam, hozzákevertem az ízesített és pépes édesburgonyához. A tojásokat keményre főztem, megpucoltam majd kockáztam és a masszához adtam. Az egészet alaposan átkevertem, majd a kivájt édesburgonyákba visszatöltöttem. A tetejére durvára reszelt gouda sajtot szórtam, majd sütőbe toltam és aranyszínűre sütöttem. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemlevéllel szórtam.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!