Aki szereti a pizzát, calzonet az ezt is szeretni fogja. Foszlós kelt tésztába burkolt házi pizzakrém sajttal turbózva szorosan egymás mellé sorakoztatva majd aranyszínűre sütve.. ugye már érzed is a friss tészta és a fűszerek illatát?
Hozzávalók a tésztához: 50 deka pizzaliszt, 3 deka élesztő, kb 2,5 dl langyos víz, olivaolaj- kb 4-5 evőkanálnyi-, egy teáskanálnyi cukor, 1 csapott evőkanálnyi só .
A pizzakrémhez: házi befőzésből 1-2 dl paradicsomszósz, friss bazsalikomlevél, 2-3 csipetnyi oregáno
15-20 deka gouda sajt
A pizzakrémet elkészítjük: a paradicsomszószba belekevertem az apróra vágott friss bazsalikomleveleket, az oregánot és ezzel átkentem a darabolt és kézzel kör alakúra nyújtott tésztákat.
A langyos vízbe belekevertem a cukrot , majd az élesztőt belemorzsoltam és hagytam, hogy az élesztő elkezdjen dolgozni. A lisztet átszitáltam, a közepébe egy kis mélyedést készítettem és ebbe öntöttem a felfutóban levő élesztőt. Letakartam egy konyharuhával és 10 percig pihenni hagytam. Mikor letelt a 10 perc, hozzáadtam a sót és dagasztás közben hozzácsorgattam az olivaolajat. Szép sima rugalmas tésztát dagasztottam. Meleg helyen duplájára kelesztettem. Mikor megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítottam, majd a tésztát 12 egyenlő darabra vágtam . Ha kisebb gombócokat akarunk akkor több kisebb méretű darabra vágjuk a tésztánkat.
A darabokra vágott tésztákat kézzel kör alakúra húzzuk, én kb fél ujjnyi vastagságúra húztam, majd átkentem a kész pizzaszósszal és egy kb 2×2 cm darab sajtot tettem a közepébe. A széleket összefogtam, gombócokat készítettem és egy kapcsos formába szorosan egymás mellé tettem őket. Előmelegített sütőben 180 fokon aranyszínűre sütöttem. Mikor elkészült, a kapcsot levettem róla. Átkenhetjük fokhagymás olivaolajjal , de fogyaszthatjuk enélkül is. Egymás mellől szépen kiszedhető, a közepén puha a széleken finom ropogósra sült , a tészta belsejében pedig forró folyósra sült pizzakrémmel vegyült sajt vár ránk 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: