Simone gasztroságai

Tárkonyos csirkeragu leves

Kedvelem a raguleveseket mert egyszerűen elkészíthetőek, gazdag beltartalommal rendelkeznek akár önmagukban is elegendőek egy tartalmas ebédhez. Bármilyen húsból elkészíthető, lehet aprólék, zsírral átszőttebb sertéshús, csirkemell vagy borjú. Ízlés szerint váltogathatjuk az épp kedvünkre levő alapanyagokat. Nálam most csirkemellből főtt leves, sok metélőbabbal és tárkonnyal.

Diétába és gluténmentes étrendbe is beilleszthető.

Hozzávalók: 1 doboz vágott bab – zöld és sárga vegyesen-, egy egész filézett csirkemell, só, egy kisebb fej vöröshagyma, egy szál sárgarépa, friss petrezselyemzöld, két csipet szárított tárkony, egy csipet őrölt egy mokkáskanálnyi édesnemes őrölt pirospaprika, rizsliszt,  kettő burgonya, tejföl.

A vöröshagymát kevés zsiradékon üvegesre pároltam, hozzáadtam a kockákra vágott csirkemellet és fehéredésig kevertem. A sárgarépát apró kockákra vágtam és a húshoz adtam. Sóztam, borssal meghintettem, tárkonyt adtam hozzá és alaposan átkevertem. Ezután vízzel felöntöttem , beletettem a vágott babot  a friss petrezselyemzöldet és a kockázott burgonyát. Mikor az összes alkotóelem puhára főtt, a rizslisztből és az őrölt pirospaprikából egy gyenge rántást készítettem és a leveshez adtam. Alaposan kiforraltam. Ezután simára kikevert tejfölt adtam hozzá- hőkiegyenlítés után- majd forrón, gazdagon tálaltam.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ferencné Csörnyei says:

    még csontból lehet finom hamisított ragú levest készíteni ! Jöhet a farhát is ! Jó étvágyat !

  2. Pammer Lívia says: (előzmény @Szürti János)

    Kedves János!
    Amint a receptleírásnál megtalálható, bármilyen húsból, aprólékból el lehet készíteni a levest. Így farhátból is ha arra telik. Gyerekkorunkban nagymama is ebből főzte.. De volt olyan is, hogy arra sem tellett. Akkor megettük hús nélkül hamis palóclevesnek.
    Minden jót Önnek

  3. Ferencné Csörnyei says:

    Köszönöm.
    tisztelettel

    Csörnyei Ferencné

  4. Szürti János says:

    Csirkemellből leves?
    Jó ha telik farhátra.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!